Marktleiders voor 
een sociale en duurzame
woningmarkt

HappyNest van BNP Paribas Fortis en Matexi is een innovatieve manier van huizen kopen. Ze maakt het verwerven van een eigen woning weer haalbaar en betaalbaar. Daarnaast geven we onze klanten toegang tot energieneutrale woningen. Dat is goed voor het milieu en hun portefeuille.

Veranderde context en toegang tot financiering

Veranderde context en toegang tot financiering

Door de druk op de huizenmarkt zijn de woningprijzen erg hoog. Bovendien is het moeilijk om een hypothecaire krediet te krijgen met beperkte eigen middelen. En een financieel duwtje in de rug van de ouders is er niet altijd. 

Strenge energienormen

Strenge energienormen

Bij de aankoop van een woning moet je rekening houden met strenge energienormen. Dus moet je óf kiezen voor nieuwbouw óf een extra budget hebben om te renoveren. Als je vandaag niet genoeg spaargeld hebt, mis je de kans om je droomwoning te kopen.

Huur nu, koop later

HappyNest. Huur nu, koop later

Met HappyNest stap je direct in je droomhuis – je huurt eerst vier of vijf jaar, en daarna kan je de woning kopen aan de vooraf bepaalde prijs. Je betaalt een marktconforme huur, waarvan bij aankoop een deel in mindering wordt gebracht van de aankoopprijs

Meer ruimte om te sparen

Meer ruimte om te sparen

De aangeboden kwaliteitswoningen voldoen aan de strengste normen. Zo heb je elke maand minder energiekosten. En omdat je een deel van de huur in mindering brengt, moet je een beetje minder eigen kapitaal sparen. 

Een inclusieve en duurzame huizenmarkt

Een inclusieve en duurzame huizenmarkt

BNP Paribas Fortis en Matexi willen de inclusieve en duurzame huizenmarkt verruimen. Door het ‘huur nu, koop later’-concept is dat mogelijk.

Een inclusievere en duurzamere woningmarkt

Michael Anseeuw
Met HappyNest, zorgt BNP Paribas Fortis voor een versnelling in de duurzame en energiezuinige transitie van de woningmarkt voor haar klanten en het breder publiek.
Michael Anseeuw
CEO BNP Paribas Fortis
Kristoff De Winne
Een kwalitatieve woning in een aangename buurt is een basisbehoefte waarop we als familiebedrijf al decennia inzetten. Maar een betaalbare woonkost is vandaag een echte uitdaging. Met HappyNest bieden we hierop een antwoord.
Kristoff De Winne
Director Acquisition & Development
Erik Neven, general manager happynest
Onze missie is om de droom van het verwerven van een eigen woning realiseerbaar te maken bij een breder publiek. Met een focus op duurzaam vastgoed beantwoorden we bovendien aan een maatschappelijk vraagstuk.
Erik Neven
General Manager HappyNest

Wil jij weten wanneer HappyNest in jouw buurt beschikbaar is?

Is een huurkoopwoning de sleutel tot jouw woonsucces?